5 tips om je leefstijl verandering door te zetten en vol te houden

Kom jij meerdere malen per week langs in de sportschool om te trainen, maar ben je nog niet tevreden met het resultaat? Of lukt het jou niet om je er toe te zetten om te gaan sporten? Er zijn veel verschillende opvattingen over wat het beste of meest effectief is. Wij hebben voor jou 5 tips op een rijtje gezet om een stapje dichterbij jou doelen te komen. 

 

1. Zoek een sportschool maatje

Samen sporten is altijd gezelliger dan in je eentje. Spreek met elkaar vaste dagen af om een ‘verplichting’ aan te gaan waardoor je ook echt naar de sportschool gaat en waardoor het gewoonte wordt. Je kunt elkaar motiveren en elkaar helpen om alles uit de training te halen. Naast het prikkelen van elkaar heb je ook gelijk een maatje die kan letten op je houding en uitvoering. Gezellig én functioneel, win-win!

2. Verander je trainingsschema

Als je traint aan de hand van een trainingsschema kan het zijn dat je na een tijdje merkt dat je minder voortgang boekt. Dit komt omdat je spieren na verloop van tijd geen prikkel meer krijgen, en deze trainingsprikkel is noodzakelijk om resultaat te boeken. Maak een afspraak met een van onze coaches en verander je trainingsschema.

3. Neem voldoende rust

Je bent druk aan het trainen, trainen en nog eens trainen.. maar vergeet je geen rust te nemen? Je spieren hebben voldoende tijd nodig om volledig te herstellen van een training, anders zal progressie uitblijven. Dus plan naast je trainingsdagen, ook rustdagen in. Dit betekent niet dat je helemaal mag doen, een lekkere wandeling? Wij zeggen doen!

4. Let op je voeding

Als je veel bezig bent met training, is het erg belangrijk om je voeding in de gaten te houden. Voeding is de brandstof voor het trainen en zorgt voor herstel na het trainen. Ieder lichaam is verschillend en reageert anders, dus zoek uit wat voor jou werkt. Weet je niet waar je moet beginnen? Houd het eens bij in een boekje of in een app!

5. Heb plezier!

Zorg ervoor dat je iets doet waar je plezier in hebt! Of dit nou krachttraining, cardio, groepslessen of een combinatie is, make it fun! Zoek afwisseling, zet een lekker muziekje op of ga met een vriend(in), je zult al gauw merken dat je meer zin hebt om (weer) te gaan sporten.

 

 

Wijziging openingstijden feestdagen!

Zoals elk jaar hebben wij ook dit jaar tijdens de feestdagen andere openingstijden. Op alle andere data dit jaar gelden de regu...

Lees meer

Ons groepslesrooster vanaf 1-10-18!

Vanaf 1-10-18 hebben wij een nieuw groepslesrooster. Tijden en lessen kunnen afwijken van ons vorige lesrooster.  

Lees meer
Meer nieuws
 • Persoonlijk Succesplan

  GRATIS Persoonlijk Succesplan!

  Clubfit Enschede biedt ieder lid een GRATIS Persoonlijk Succesplan aan. Wij gaan je helpen met het stellen van een realistisch en haalbaar doel binnen een haalbaar tijdsbestek.

  Lees meer
 • eGym

  eGym Cirkel: Fit in 30 minuten!

  Op zoek naar een manier om fitter & vitaler te worden? Maar wil je daar niet teveel tijd aan besteden maar ondertussen wel met plezier bewegen? Dan heeft Clubfit in Enschede voor jou de oplossing!

  Lees meer

Om jou zo goed mogelijk te helpen de juiste informatie te vinden, gebruiken we cookies op deze website. Hiermee kunnen we (soms in samenwerking met derden) jouw internetgedrag volgen. Als je verder gaat op deze website, gaan we er vanuit dat je daar akkoord mee bent. Meer weten? Bekijk onze cookiepagina.