De Egym bij Clubfit Enschede

Geplaatst op 08-08-2020

eGym cirkel Clubfit EnschedeAls je de sporters bij Clubfit vraagt wat de eGym is dan weet 9 op de 10 je dit wel te vertellen. Intussen is het een bekend begrip en vanaf januari 2020 is de eGym standaard inbegrepen bij een lidmaatschap. Als beginnende sporter of als je net bent overgestapt naar Clubfit kan jij je nog wel eens afvragen, eGym wat is dat nu eigenlijk? Daarom lichten wij in dit Blog de eGym verder uit.

Een complete workout in 30 minuten

Dat lees je goed, 30 minuten op de eGym is dus voldoende voor een complete workout. De eGym is een slimme combinatie van 10 volautomatische fitnesstoestellen. Voordat je begint met trainen op de eGym zal een van onze coaches met jou samen de eGym instellen. De apparaten worden dan ingesteld op jouw lengte, de juiste zitpositie en het trainingsgewicht wordt ingesteld. Als alles is ingesteld kun je aan de slag. Elke oefening duurt slechts een paar minuten en een rondje is al voldoende voor een effectieve training. Daarnaast adviseren wij om 2x per week de eGym te doen voor het beste resultaat. 

Geen gesleep met gewichten maar zitten en starten

Doordat de eGym vol automatisch is betekent dit ook dat de apparaten automatisch op het juiste gewicht worden ingesteld. Je hoeft dus nergens gewichten weg te halen en aan het apparaat te hangen. Het enige wat jij moet doen voor je begint is jouw eGym bandje scannen bij het apparaat en het apparaat weet meteen hoe deze voor jou ingesteld is en zal zich voorbereiden op jouw training. Elke oefening is gericht op een andere spiergroep en gedurende de trainingen zullen de oefeningen ook zwaarder worden.

Voortgang automatisch bijhouden en inzien

Vaak sport je met een doel, je wilt immers graag vooruitgang zien. De eGym heeft ook een app, deze wordt automatisch gekoppeld aan jouw eGym bandje, waardoor jouw voortgang direct terug is te zien in de app. Hierin kun je onder andere jouw maximale kracht analyse terugzien, de spierdisbalans, dus ook op welke spiergroepen jij moet focussen om dit weer in balans te krijgen, jouw lichaamsgewicht en de veranderingen daarin en jouw biologische leeftijd. Maar ook jouw voortgang, behaalde punten met de eGym en wat jij nog moet behalen om een niveau om hoog te gaan.

Sporten wordt nog leuker met de eGym

De eGym is dus niet alleen hartstikke effectief sporten, maar ook nog eens heel leuk sporten! Naast dat alles voor jouw wordt bijgehouden, doe je onder het sporten ook een soort van ‘spelletjes’ die je met het uitvoeren van de oefening moet volbrengen. Zo verzamel je dus de benodigde punten die je terugziet in de app. Al met al is de eGym dus een leuke, effectieve en slimme manier om jouw doelen te bereiken! 

Deel dit bericht:

De laatste updates & wijzigingen

26 november 2021 Weer worden mensen die willen werken aan hun gezondheid getroffen. De nieuwe maatregelen die zojuist zijn v...

Lees meer

Bring a friend!

Ben jij al lid bij Clubfit Enschede en ken je nog vrienden, famillieleden of buren die ook eens een sportschoolbezoekje willen ...

Lees meer
Meer nieuws
 • Lidmaatschapstest

  Doe de lidmaatschapstest bij Clubfit!

  Ben jij op zoek naar een plek om te starten met fitness, groepslessen en/of personal training? Dan is Clubfit Enschede dé sportschool voor jou! Doe nu de lidmaatschapstest!

  Lees meer
 • Persoonlijk Succesplan

  GRATIS Persoonlijk Succesplan!

  Clubfit Enschede biedt ieder lid een GRATIS Persoonlijk Succesplan aan. Wij gaan je helpen met het stellen van een realistisch en haalbaar doel binnen een haalbaar tijdsbestek.

  Lees meer
 • eGym

  eGym Cirkel: Fit in 30 minuten!

  Op zoek naar een manier om fitter & vitaler te worden? Maar wil je daar niet teveel tijd aan besteden maar ondertussen wel met plezier bewegen? Dan heeft Clubfit in Enschede voor jou de oplossing!

  Lees meer