Pilates bij Clubfit Enschede

Pilates, een training waarbij er wordt gewerkt aan houding, stabiliteit, coördinatie, ademhaling en focus op lichaam en geest. Pilates is een effectieve trainingsmethode waarbij je spiergroepen gelijktijdig versterkt en oprekt. Bij de Pilates werk je met je hele lichaam, alle spiergroepen worden aangesproken. Deze body-mind bewegingsvorm is vernoemd naar Joseph Pilates, hij heeft in de jaren 20 van de vorige eeuw deze bewegingsprincipes ontwikkeld. 

Elke beweging vanuit een centraal punt

Pilates geloofde erin dat elke beweging vanuit een centraal punt moet komen, namelijk de core. Als je de spieren in dit centrum goed aanspant, dan zou dit ten goede komen van de gewrichten en dat helpt slijtage te voorkomen. Een sterke kern geeft je immers met elke oefening balans en stabiliteit, waarmee je blessures kan voorkomen. Pilates heeft meer voordelen, wij hebben ze even voor jou op een rijtje gezet;

 • Versterking van je buikspieren
 • Stabilisatie van de wervelkolom
 • Verbeterde houding
 • Verbeterde balans, zowel lichamelijk als geestelijk
 • Verbeterde lenigheid
 • Betere coördinatie
 • Versterking van het zelfbewustzijn
   

Voor wie is Pilates?

Jong, oud of daartussen in? Leeftijd maakt niet uit bij de Pilates, evenals geslacht of ervaring in deze vorm van sport. Pilates is namelijk voor iedereen! Jouw reden om met Pilates te starten kan anders zijn dan die van jouw groepsgenoten. Redenen om met Pilates te beginnen zijn bijvoorbeeld; Leniger worden, het versterken van de rugspieren, om beter te kunnen presteren in de eigen sport of als er sprake is van een blessure kan de Pilates ondersteunen bij het herstel door spieren te verstevigen.

Start met een proefmaand Pilates in Enschede!

Wil jij werken aan een betere houding of een sterkere core? Zie jij jezelf straks al staan in onze Pilates les? Meld je nu meteen aan! Vul je gegevens in en klik op verzenden. Wij nemen binnen 1 werkdag contact met je op voor een persoonlijke kennismaking. 

De laatste updates & wijzigingen

30 mei 2022 Zondag 5 juni & maandag 6 juni zijn wij gesloten i.v.m. Pinksteren 11 mei 2022 Donderd...

Lees meer

Bring a friend!

Ben jij al lid bij Clubfit Enschede en ken je nog vrienden, famillieleden of buren die ook eens een sportschoolbezoekje willen ...

Lees meer
Meer nieuws
 • Lidmaatschapstest

  Doe de lidmaatschapstest bij Clubfit!

  Ben jij op zoek naar een plek om te starten met fitness, groepslessen en/of personal training? Dan is Clubfit Enschede dé sportschool voor jou! Doe nu de lidmaatschapstest!

  Lees meer
 • Persoonlijk Succesplan

  GRATIS Persoonlijk Succesplan!

  Clubfit Enschede biedt ieder lid een GRATIS Persoonlijk Succesplan aan. Wij gaan je helpen met het stellen van een realistisch en haalbaar doel binnen een haalbaar tijdsbestek.

  Lees meer
 • eGym

  eGym Cirkel: Fit in 30 minuten!

  Op zoek naar een manier om fitter & vitaler te worden? Maar wil je daar niet teveel tijd aan besteden maar ondertussen wel met plezier bewegen? Dan heeft Clubfit in Enschede voor jou de oplossing!

  Lees meer