WOD (Workout Of the Day) bij Clubfit Enschede!

Er wordt gewerkt in relatief kleine groepen (ongeveer 10), met officiële door CrossFit gekwalificeerde trainers. Wil je hard werken, met als doel “overall fitness”, en het vergroten van je “werk capaciteit”? Dan is WOD geschikt voor jou.

Wat is WOD precies?

De WOD (Workout Of the Day) zijn korte, intense trainingen gericht op het verbeteren van je algehele fitness. We gebruiken net zoals bij ons Small Group Training en Indoor Bootcamp, functionele oefeningen waarbij het gehele lijf wordt gebruikt: tillen, gooien, springen en rennen. We gaan echter een stap verder. We versterken je prestatievermogen op alle tien vlakken van fitheid:

 1. Cardiovasculair en respiratoir uithoudingsvermogen
 2. Stamina
 3. Kracht
 4. Flexibiliteit
 5. Power
 6. Snelheid
 7. Coördinatie
 8. Behendigheid
 9. Balans
 10. Nauwkeurigheid


De WOD lessen zijn intensief. Maar heeft zichzelf bewezen als effectief en veilig. Bij de WOD gaat het er om dat je op een juiste manier traint. Een groot verschil met de conventionele fitness methode is dat we niet denken in spiergroepen, maar in bewegingen. Functionele bewegingen, met een hoge intensiteit en met een grote variatie aan oefenvormen. We gebruiken Olympische Gewichthef oefeningen en afgeleide oefeningen hiervan, gymnastische oefeningen, ofwel bodyweigth oefeningen en cardio oefeningen als lopen en roeien. Basisbewegingen in WOD die worden aangeleerd zijn:

 1. Air Squat
 2. Front Squat
 3. Overhead Squat
 4. Shoulder Press
 5. Push Press
 6. Push Jerk
 7. Deadlift
 8. Sumo Deadlift High Pull
 9. Medicine Ball Clean


Een completere training voor het lichaam bestaat niet, en er wordt op een leuke manier competitief getraind. Het werken op tijd staat dan ook centraal. 3-2-1…en gaan!!! WOD is een effectief core-strength programma, het versterkt de “midline stability”. De trainingen kunnen aangepast worden aan de mogelijkheden en het niveau van de deelnemers. Daarnaast is er een grote variëteit aan oefeningen:

 1. Pull Ups
 2. Push Ups
 3. Sit Ups
 4. Jump Rope
 5. Box Jumps
 6. Running/Sprinting
 7. Rowing
 8. Gymnastic Ring Work
 9. Dumbbell Work
 10. Kettlebell Swings
 11. Wall Balls
 12. Static Holds
 13. Etc.

Start met een Gratis Proefmaand WOD!

Meld je nu meteen aan! Vul je gegevens in en klik op verzenden. Wij nemen binnen 1 werkdag contact met je op voor een persoonlijke kennismaking.

De laatste updates & wijzigingen

11 mei 2022 Donderdag 26 mei zijn wij gesloten i.v.m. Hemelvaartsdag   27 april 2022 KONINGSDAG GESLOTEN ...

Lees meer

Bring a friend!

Ben jij al lid bij Clubfit Enschede en ken je nog vrienden, famillieleden of buren die ook eens een sportschoolbezoekje willen ...

Lees meer
Meer nieuws
 • Lidmaatschapstest

  Doe de lidmaatschapstest bij Clubfit!

  Ben jij op zoek naar een plek om te starten met fitness, groepslessen en/of personal training? Dan is Clubfit Enschede dé sportschool voor jou! Doe nu de lidmaatschapstest!

  Lees meer
 • Persoonlijk Succesplan

  GRATIS Persoonlijk Succesplan!

  Clubfit Enschede biedt ieder lid een GRATIS Persoonlijk Succesplan aan. Wij gaan je helpen met het stellen van een realistisch en haalbaar doel binnen een haalbaar tijdsbestek.

  Lees meer
 • eGym

  eGym Cirkel: Fit in 30 minuten!

  Op zoek naar een manier om fitter & vitaler te worden? Maar wil je daar niet teveel tijd aan besteden maar ondertussen wel met plezier bewegen? Dan heeft Clubfit in Enschede voor jou de oplossing!

  Lees meer